Klubrádió, április 25-i adás
Létrehozta: admin (2012. április 26. )Miért akarja megfenyíteni az egészségügyi kormányzat azokat a cukorbetegeket, akik nem tartják be a diétát? És egyáltalán: megfenyíti-e? Drasztikus vagy természetes, hogy a kezelés minősége attól is függ, mit tesz a beteg a saját állapotának javítása érdekében? Lesznek-e szövődményei annak, ha valaki nem a legmodernebb kezelést kapja? Mit tudunk a 2-es típusú cukorbetegségről, ami a középkorú és idősebb korosztályban népbetegség? Meg lehet-e előzni? Halmos Tamás diabetológus professzor válaszol.
Cukorbetegség után cukrászda. Egy orr-fül-gégész főorvos és egy bölcsész, mindketten jóval ötven felett, megnyitotta Solymáron a Zazzi cukrászdát. Ennek hét éve már. A játékos cukrászat irányzatát képviselő, inkább a kifinomult ízlésű vendégeket megcélzó Zazziról – no meg az újrakezdésről Dr. Erdős Melinda mesél.
Cukorbetegség után cukrászda. Egy orr-fül-gégész főorvos és egy bölcsész, mindketten jóval ötven felett, megnyitotta Solymáron a Zazzi cukrászdát. Ennek hét éve már. A játékos cukrászat irányzatát képviselő, inkább a kifinomult ízlésű vendégeket megcélzó Zazziról – no meg az újrakezdésről Dr. Erdős Melinda mesél.
Első rész, 10,54 perc

Második rész, 12,54 perc
A statisztikák szerint a 900.000 ember szenved cukorbetegségben, de az orvosok úgy vélik, hogy minden felismert betegre jut egy lappangó, aki beteg, de még nem tud róla. Hogyan lehet laboratóriumban biztosan kimutatni a kórt? És miért érdemes utánajárnunk, mit vesztünk, ha csak későn ismerjük fel? Hogyan lehet megelőzni? Igen, már megint a régi nóta: életmód, étrend...! Megöl minket, ahogy élünk? Végül mindez tágabb keretben: a metabolikus szindróma.
Harmadik rész, 10,03 perc

Negyedik rész, 09,30 perc
amelyben arról beszél a főorvosból lett cukrászinas, hogy mi az a francia cukrászat, s hogy hogyan lehet játékos egy sütemény. Milyen gyümölcsből dolgozik, akinek mindene a minőség, s aki a tökéletesre hajt? Miért nem lehet itt úgy dolgozni, mint annakidején, otthon a nagymama? A mai cukrászat, mint kémiai műhely. Igaz-e, hogy a cukrászok utálják a süteményt? S a végére a leírás: hogy készül a kor divat-sütije, a macaron.
Kösz, Renee! Nem nézem meg....
Szemet gyönyörködtető, lelket felkavaró ez a clip....
Köszönöm az érdeklődést, örülök, hogy megismerhete...
Üdv,
szívesen megtanulnék tarokkozni, csatlakozné...
Rettenetesen gyenge előadás, senkinek sem ajánlom....